مزیت ها و خطرات درمان واریس پا با لیزر
در ادامه مقاله امروز سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص واریس اصفهان به بررسی مزیت ها و خطرات درمان واریس پا با لیزر خواهیم پرداخت. افرادی که رگهای واریسی و رگهای عنکبوتی کوچک دارند میتوانند از روش لیزر درمانی ساده برای از بین بردن این رگهای بیمار استفاده کنند.
مزایا درمان واریس پا با لیزر
- عمل لیزر یک روش مؤثر و بیخطر برای درمان رگهای واریسی است.
- در این روش فقط قسمت آسیبدیده رگ تحت درمان قرار میگیرند.
- بافت اطراف آسیب نمیبیند. و برای انجام این عمل نیازی به بیهوشی عمومی نیست.
- این روش جراحی درد ندارد و علائم آن به سرعت برطرف میشود.
- زمان انجام عمل جراحی کوتاه است. این عمل در کمتر از یک ساعت انجام میشود.
- دوران نقاهت و بهبودی آن کوتاه است. این روش یک عمل سرپایی محسوب میشود.
- پس از انجام این عمل جراحی بافت اسکاری یا عیوب زیبایی روی بدن باقی نمیماند.
- نرخ موفقیت در این روش جراحی 98 درصد است.
مطلب پیشنهادی : علائم و عوارض واریس لگن و سندرم احتقان لگنی
لیزر واریس مناسب چه کسانی است؟
تقریباً همه بیماران مبتلا به واریس میتوانند از مزایای لیزر درون عروقی بهرهمند شوند. تعداد کمی از افراد (معمولاً آنهایی که پس از عمل جراحی دوباره بیماری واریس آنها عود کرده است) گزینههای مناسبی برای قرار گرفتن تحت این عمل نیستند. این افراد بهتر است از روش اسکلروتراپی با فوم برای مدیریت بیماری واریس استفاده کنند.
خطرات لیزر کردن واریس پا
لیزر درمانی معمولاً عوارض جانبی بسیار کمی دارد. مطمئناً کمتر از عمل جراحی یا UGS است. از آنجا که لیزر باعث ایجاد گرما در ورید می شود، قرار گرفتن بیش از حد در معرض گرما در نزدیکی پوست میتواند باعث سوختگی شود. در عمل، این یک عارضه نادر است (تا کنون در بیش از 2500 بیمار با یک چنین حادثهای مواجه نشدهایم). این امر به دلیل تکنیک دقیق و استفاده از مایع بیحسکننده است که در قسمت خارج از ورید وارد شده و باعث میشود گرمای لیزر فقط به داخل ورید محدود شود.
ایجاد لکه روی پوست ممکن است رخ دهد، اما معمولاً شامل رگهای بزرگی میشود که در نزدیکی سطح پوست قرار دارند و تحت درمان با UGS قرار میگیرند. این لکهها دائمی نیست و در بیشتر موارد در کمتر از 24 ماه برطرف میشود.
ممکن است کبودیهایی، عمدتاً در قسمت ران ایجاد شود، اما معمولاً طی یک هفته با کرم یا قرصهای ضدالتهاب رفع میشود.
احتمال بروز عفونت و یا لخته شدن خون در عروق عمقی بسیار نادر است و به منظور کاهش احتمال عفونت معمولاً آنتی بیوتیک مناسب طبق تجویز پزشک استفاده می شود. همچنین استفاده از جوراب واریس در دوره نقاهت به منظور کاهش خطر بروز لخته در عروق عمقی پا و کاهش درد، کبودی و بهتر شدن نتیجه درمان توصیه می شود.
خطرات احتمالی :
- عفونت
- کبودی
- خون ریزی
- لخته خون
- حساسیت
- آسیب دیدگی اعصاب
- التهاب رگ ها
- سوزش
- تغییر رنگ پوست
- احساس سوزش
- تیر کشیدن پا
از آنجا که این خطرات ممکن است ناشی از استفاده از انرژی لیزر باشد، در صورت عدم تجربه پزشک در انجام مراحل و انجام لیزر درمانی، احتمال بروز آنها بیشتر خواهد بود. بنابراین، بیماران تشویق میشوند قبل از انجام عمل، اعتبار پزشک و سالها تجربه پزشک خود را بررسی کنند.
نکات مراقبتی پس از انجام لیزر واریس پا
برش ایجاد شده در پوست با بانداژ پوشانده میشود.
به بیمار دستور داده میشود برای چند روز یا هفته های اول بعد از عمل، جوراب های فشرده ساز یا بانداژ مخصوص برای فشرده سازی پاها استفاده کند.
در حین پوشیدن جوراب های فشرده سازی، بیمار مجاز نیست پاهای آسیب دیده را مرطوب کند.
بیماران ترغیب میشوند تا برای ترویج جریان طبیعی خون در بدن، تحرک خود را حفظ نمایند. گذشته از شنا، بیمار میتواند بلافاصله بعد از عمل به فعالیت های عادی خود بازگردد.
ویزیتهای بعدی معمولاً لازم است تا اطمینان حاصل شود که بیمار به خوبی بهبود مییابد و عوارضی به وجود نیامده است. در حین پیگیری، سونوگرافی دیگری برای بررسی اینکه آیا رگ مبتلا و مورد نظر به اندازه کافی کوچک شده است، انجام خواهد شد.
صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون
مراقبت بعد از لیزر واریس به طور معمول ساده است و در افراد مختلف با هم تفاوت هایی دارد. در این روش به بیماران توصیه می شود که بلافاصله پس از لیزر واریس راه بروند و فعالیت های معمول خود را در همان روز نخست پس از لیزر شروع نمایند. با این حال ممکن است بیمار احساس درد و کبودی داشته باشد که برای 1 تا 2 هفته دور از انتظار نیست.
مطالعه بیشتر :
روش های نوین و دقیق در تشخیص واریس