افتادگی دریچه میترال در بارداری | متخصص قلب اصفهان

علل افتادگی دریچه میترال در بارداری

افتادگی دریچه میترال یک بیماری خوش‌خیم است. نارسایی میترال فقط در بیمارانی که افتادگی شدید دریچه میترال دارند مشکلات ایجاد می‌کند. زنان مبتلا به افتادگی دریچه میترال در غیاب سایر اختلالات قلبی عروقی، بارداری را به خوبی تحمل می‌کنند و عوارض قلبی قابل توجهی ندارند. با این وجود، عوارض جدی افتادگی دریچه میترال از جمله آریتمی، اندوکاردیت عفونی و حوادث ایسکمیک مغزی، می‌تواند در بارداری اتفاق بیفتد. مقاله پیش رو گردآوری شده در سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان به بررسی علل افتادگی دریچه میترال در بارداری خواهیم پرداخت.

بحث در مورد لزوم استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برای پیشگیری اندوکاردیت و دارو‌های بتا‌بلاکر در زنان باردار با افتادگی دریچه میترال همچنان ادامه دارد. پیش آگهی بیماران باردار معمولا به طور مستقیم با تغییرات پاتولوژیک و یا عملکردی دریچه میترال مرتبط است. در برخی از انواع آن، خطرات دوران بارداری و در حین زایمان و عوارض جنینی وجود ندارد یا کم است؛ در حالی که بعضی دیگر از انواع آن علت اصلی بیماری دریچه‌ای قلب، در زنان در سنین باروری است. در بیماران باردار با افتادگی دریچه میترال که عوارض اساسی ایجاد می‌کند، مداخلات جراحی در نظر گرفته می‌شود.

افتادگی دریچه میترال در بارداری | متخصص قلب اصفهان

افتادگی دریچه میترال

درافتادگی دریچه میترال، بخشی از دریچه میترال به صورت شل به عقب، به سمت دهلیز چپ می‌لغزد. این اتفاق زمان انقباض عضله اصلی قلب -بطن چپ- در طی هر ضربان قلب می‌افتد. افتادگی دریچه میترال با تنگی دریچه میترال متفاوت است. در تنگی دریچه میترال، دریچه میترال سفت و تنگ شده است؛ ولی در افتادگی دریچه میترال، دریچه به دلیل اندازه غیر‌طبیعی یا آسیب بافتی با هربار انقباض قلب به سمت عقب می‌لغزد. در اکثر افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال، علت آن ناشناخته است.
افتادگی دریچه میترال می‌تواند سابقه خانوادگی داشته باشد. همچنین می‌تواند ناشی از بیماری بافت همبند باشد. نارسایی میترال (برگشت خون به عقب)، در صورت وجود، در اغلب موارد خفیف است. این نارسایی ممکن است منجر به سوفل (صدای غیرطبیعی در قلب به دلیل جریان خون متلاطم) شود. تخمین زده می شود که افتادگی دریچه میترال در حدود 3 درصد از جمعیت رخ می‌دهد.

پیش آگهی افتادگی دریچه میترال

این وضعیت معمولاً بی‌خطر است و امید به زندگی را کمتر نمی‌کند و در اکثر موارد داشتن الگوی زندگی سالم و ورزش منظم حتی بدون نیاز به مصرف دارو تنها اقدام لازم است. از آنجا که این بیماری در تمام طول عمر شما ادامه دارد لازم است حتما تحت نظر پزشک معالج خود باشید.

|اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان


مطالب پیشنهادی :

درمان‌های طبیعی برای کاهش کلسترول

روش های درمان کاردیومگالی

نحوه کاهش کلسترول