ایست قلبی

در این مقاله از دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترونشن اصفهان می خواهیم مطلبی راجع به تشخیص و درمان ایست قلبی برای شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.

 

راه های تشخیص و درمان ایست قلبی

چگونه ایست قلبی در یک فرد را تشخیص دهیم؟ راه های تشخیص آن کدام اند؟ آیا راه درمانی برای ایست قلبی وجود دارد؟ راه های درمانی آن کدام اند؟ چگونه از ایست قلبی جلوگیری کنیم؟ کلی سوال ممکن است که ذهن شما را به خود درگیر کند پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید که به پاسخ سوالات خود برسید و اطلاعاتتان افزایش یابد.

اگر یک ایست قلبی ناگهانی را بدون هشدار داشتید و زنده مانده اید، پزشک شما می خواهد دلیل ایست قلبی را تشخیص دهد تا از وقایع آینده پیشگیری کند. آزمایشاتی که پزشک شما ممکن است برای تشخیص دلیل ایست قلبی توصیه کند عبارتند از:

1. انجام آزمایش خون: یک نمونه از خون شما ممکن است برای بررسی سطوح پتاسیم، منیزیم، هورمون ها و سایر مواد شیمیایی مورد آزمایش قرار گیرد که توانایی قلب شما را نشان می دهند. سایر آزمایش های خون می تواند آسیب های قلبی اخیر و حملات قلبی را تشخیص دهند.

2. انجام آزمایشات تصویربرداری:

اشعه ایکس قفسه سینه یک تصویر اشعه ایکس از سینه شما اجازه می دهد تا پزشک اندازه و شکل قلب و عروق خونی شما را بررسی کنید. همچنین ممکن است نشان دهد که آیا نارسایی قلبی دارید یا خیر.

» اکوکاردیوگرام:

این آزمایش با استفاده از امواج صوتی برای تولید تصویری از قلب شما انجام می شود. یک اکوکاردیوگرام می تواند نشان دهد که آیا یک منطقه از قلب شما توسط حمله قلبی آسیب دیده است یا نه و یا آیا پمپاژ به طور طبیعی صورت می گیرد یا آیا اختلالات دریچه وجود دارد یا نه.

» اسکن هسته ای:

این آزمایش، معمولا همراه با یک آزمایش استرس کمک می کند تا مشکلات جریان خون را به قلب شما تشخیص دهد. مقدار کمی از مواد رادیواکتیو، مانند تالیوم، به جریان خون شما تزریق می شود. دوربین های ویژه می توانند مواد رادیو اکتیو را از طریق قلب و ریه ها، تشخیص دهند.

3. الکتروکاردیوگرام: در طول الکتروکاردیوگرام (ECG)، سنسورها (الکترود ها) که می توانند فعالیت الکتریکی قلب شما را تشخیص دهند، آنها به قفسه سینه و گاهی به اندام شما متصل می شوند. یک ECG می تواند اختلالات در ریتم قلب و یا تشخیص الگوهای الکتریکی غیر طبیعی، مانند یک فاصله QT طولانی مدت که خطر ابتلا به مرگ ناگهانی را افزایش می دهد را تشخیص دهند.

 

 

ایست قلبی

 

 

راه های درمانی…

ایست قلبی ناگهانی نیاز به اقدام فوری برای بقا دارد. دلیل ایست قلبی هر چه باشد باید در هنگام وقوع آن ابتدا بیمار را نجات داد و بعد به دنبال دلیل ایست قلبی رفت. مهم ترین اقدام فوری در مواجه با ایست قلبی، احیا قلب و عروق فوری یا CPR است.

» CPR: احیاء قلب و عروق فوری (CPR) برای درمان اختلال قلبی ناگهانی ضروری است. با نگه داشتن جریان خون غنی از اکسیژن به اندام های حیاتی بدن، CPR می تواند یک پیوند حیاتی را فراهم کند تا مراقبت اضطراری پیشرفته تر در دسترس باشد. CPR شامل اقداماتی است که برای بازگرداندن اعمال حیاتی دو عضو مهم قلب و مغز در فردی که هوشیاری خود را از دست داده، انجام می‌شود و تلاش می‌شود تا گردش خون و تنفس به ‌طور مصنوعی تا زمان برگشت جریان خون خود به خودی بیمار برقرار شود. اگر فرد دارای ضربان بوده ولی دچار قطع تنفس شده باشد، باید با تنفس مصنوعی دهان به دهان ادامه داد.

» دفیبریلات: مراقبت های پیشرفته برای فیبریلاسیون بطنی، نوعی آریتمی که می تواند ناشی از ایست قلب ناگهانی باشد، به طور کلی شامل تحویل شوک الکتریکی از طریق دیواره سینه به قلب است. این روش، defibrillation نامیده می شود… این روش اغلب باعث می شود ریتم طبیعی قلب از سر بگیرد. شوک ممکن است توسط پرسنل اورژانسی و یا یک شهروند در صورت استفاده از defibrillator عمومی استفاده شود.

 

چگونه از ایست قلبی جلوگیری کنیم؟

راه مطمئن برای شناخت خطر ابتلا به ایست قلبی ناگهانی وجود ندارد، بنابراین کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی بهترین استراتژی است. این مراحل شامل بررسی های منظم، غربالگری برای بیماری های قلبی و شیوه زندگی سالم قلب با روش های زیر است:

  1. اجتناب از مصرف سیگار و الکل.
  2. اگر با کسی که در معرض ایست قلب ناگهانی قرار دارد، زندگی می کنید، مهم است که در CPR آموزش ببینید.
  3. از لحاظ جسمانی فعال باشید.
  4. یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید.

در این مقاله سعی کردیم که شما را با راه های تشخیص و درمان ایست قلبی آشنا کنیم. و به شما عرض کردیم که چگونه از بروز این بیماری اجتناب کنید. ما به شما عزیزان دکتر مهرداد طاهریون بهترین متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترونشن اصفهان را پیشنهاد می کنیم. امیدوارم که در این مقاله به پاسخ سوال های خودتون رسیده باشید و از خواندن این نوشته لذت برده باشید. در صورت مفید بودن این مطلب می توانید آن را به اشتراک بگذارید.

 

دکتر مهرداد طاهریونمتخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترونشن اصفهان

جهت دریافت اطلاعات بیشتر به بخش تماس با ما  مراجعه فرمایید.