تشخیص و درمان تترالوژی فالوت قلب | متخصص قلب اصفهان

روشهای تشخیص و درمان تترالوژی فالوت قلب

بیماری تترالوژی فالوت قلب در دوران بارداری یا بلافاصله بعد از تولد نوزاد قابل تشخیص است. آزمایش‌های غربالگری برای بررسی نقص‌های مادرزادی قلب و سایر بیماری‌ها قبل از زایمان انجام می‌شود.

همچنین نشانه‌هایی از این بیماری ممکن است حین سونوگرافی نیز مشاهده شود. در این صورت پزشک برای اطمینان از وجود آن، آزمایش فالوت برای مادر تجویز می‌کند. اکوکاردیوگرام جنین یک سونوگرافی از قلب جنین است که می‌تواند مشکلات مربوط به ساختار و عملکرد قلب جنین را نشان دهد.

بیماری تترالوژی فالوت بعد از تولد نوزاد، معمولا با آبی شدن رنگ پوست او هنگام تغذیه یا گریه تشخیص داده می‌شود. شنیدن صداهای بلند و غیرطبیعی از قلب نوزاد در بدو تولد از دیگر راه‌های تشخیص قلب با تترالوژی فالوت است. اکوکاردیوگرام در این زمان نیز برای تشخیص این بیماری می‌تواند مفید باشد.

درمان بیماری تترالوژی فالوت

به‌محض تشخیص بیماری تترالوژی فالوت قلب، باید سطح اکسیژن خون کودک مدیریت شود. اگر بلافاصله بعد از تولد، سطح اکسیژن بسیار پایین باشد، تزریق پروستاگلاندین می‌تواند با باز نگه داشتن مجرای شریانی، جریان خون ریوی را بیشتر کرده و باعث افزایش سطح اکسیژن خون کودک شود.

تشخیص و درمان تترالوژی فالوت قلب | متخصص قلب اصفهان

نوزادانی که سطح اکسیژن طبیعی دارند یا دارای سیانوز خفیف هستند، می‌توانند در هفته اول تولدشان از بیمارستان مرخص شوند. ولی عمل جراحی تترالوژی فالوت برای درمان کامل در ۶ ماه اول زندگی لازم است. قبل از انجام این عمل، پزشک ممکن است جراحی موقت تجویز کند. طی این جراحی موقت، پزشک یک لوله یا شنت را بین شریان بزرگ منشعب‌شده از آئورت و شریان ریوی قرار می‌دهد. این لوله هنگام انجام عمل جراحی تترالوژی فالوت برداشته می‌شود.

عمل جراحی تترالوژی فالوت

این عمل که همان جراحی قلب باز است، باید در یک سال اول زندگی انجام شود. در این جراحی پزشک نقص دیواره بطنی را می‌پوشاند و بدین ترتیب سوراخ بین دو بطن بسته می‌شود. همچنین در این عمل پزشک با عریض‌تر کردن دریچه ریوی مجرای ورود به شریان ریوی را بزرگ‌تر می‌کند. این اقدامات باعث بهبود جریان خون در ریه‌ها و سایر نقاط بدن می‌شود.

کلام آخر

بیماری تترالوژی فالوت قلب از جمله بیماری‌های نادر مادرزادی است که در اثر وجود نقص‌هایی در ساختار و عملکرد قلب به وجود می‌آید. درمان این بیماری تنها با کمک عمل جراحی تترالوژی فالوت است. این عمل در ۹۵ درصد موارد رضایت‌بخش بوده و کودک را به زندگی عادی برمی‌گرداند. بااین‌حال، افراد مبتلا به این بیماری حتی بعد از عمل هم باید تحت‌نظر پزشک قرار بگیرند تا بهبودی عملکرد قلب و سایر شرایط سلامتی به‌دقت بررسی شود.

|اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون  متخصص قلب اصفهان 


بیشتر بخوانیم:

علل و علائم بیماری تترالوژی فالوت قلب

پیشگیری و درمان سندروم ایزن منگر

تترالوژی فالوت قلب چیست؟