درمان واریس لگن- واریس دست و پا | درمان واریس اصفهان

درمان واریس لگن- واریس دست و پا

گاهی وریدهای اطراف رحم، تخمدان‌ها و کف لگن به علت‌های مختلف پر پیچ‌وخم، گشاد و پرخون می‌شوند. به این حالت واریس لگنی اطلاق می‌شود. واریس لگن ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد و به طور تصادفی در موقع سونوگرافی لگنی گزارش شود. واریس لگنی در بعضی از افراد علائم و ناراحتی‌هایی ایجاد می‌کند که مهم‌ترین آنها درد مزمن لگن است. درد ناشی از واریس لگن طبق تعریف حالت مزمن و غیردوره‌ای دارد و بیش از ۶ ماه از زمان شروع آن گذشته است. برای تشخیص و درمان صحیح واریس لگن- واریس دست و پا نیاز به مراجعه ویزیت در مطب دکتر مهرداد طاهریون متخصص واریس اصفهان را دارید.

به واریس لگنی علامت‌دار سندرم احتقان لگنی گفته می‌شود. این سندرم در خانم‌هایی که بارداری نداشته‌اند به‌ندرت رخ می‌دهد.

علل ایجاد واریس لگنی

هم زنان و هم مردان ممکن است به سندرم احتقان لگن مبتلا شوند. علت واریس لگن مشخص نیست. با این وجود، احتمال ناهنجاری‌های آناتومیک یا هورمونی یا اختلال عملکرد می‌تواند به پیشرفت PCS کمک کند. اکثر زنانی که به این بیماری مبتلا هستند بین 20 تا 45 سال سن دارند و چندین بارداری قبلی داشته‌اند.

یک نظریه در مورد این بیماری این است که تغییرات هورمونی و افزایش وزن به همراه تغییرات آناتومیکی در ساختار لگن در دوران بارداری می‌تواند باعث افزایش فشار در رگ‌های تخمدان شود. این افزایش فشار ممکن است دیواره ورید را تضعیف کند و منجر به اتساع آن شود. همچنین، استروژن می‌تواند دیواره‌های ورید را تضعیف کرده و زنان را مستعد PCS کند.

مطلب پیشنهادی : رادیوفرکوئنسی – RF

آنچه پزشکان می‌دانند این است که در رگ‌های طبیعی، خون از لگن به سمت قلب در رگ تخمدان جاری می‌شود و توسط دریچه‌های داخل ورید از جریان برگشتی خون جلوگیری می‌شود. وقتی رگ تخمدان گشاد شود، دریچه‌ها به درستی بسته نمی‌شوند. این امر منجر به جریان خون به عقب می‌شود که به عنوان “ریفلاکس” نیز شناخته می‌شود. وقتی این اتفاق بیفتد، خون در لگن جمع می‌شود. این اتفاق به نوبه خود منجر به واریس لگن و علائم بالینی سنگینی و درد می‌شود.

علائم بروز واریس لگن

علائم واریس لگن ممکن است هریک از موارد زیر را شامل شود:

  • درد کسل کننده، تیر کشیدن لگن یا پایین کمر، به خصوص هنگام ایستادن و بدتر شدن آن در طول دوره قاعدگی
  • مثانه تحریک‌پذیر که گاهی منجر به بی‌اختیاری استرسی ادرار می‌شود
  • روده تحریک‌پذیر (درد مکرر شکم و اسهال متناوب همراه با یبوست)
  • درد آمیزش عمیق (ناراحتی در طی یا بعد از مقاربت جنسی)
  • واریس یا واریس واژینال (وریدهای برآمده در اطراف و جلوی محل عبور ادرار)
  • رگ‌های واریسی بالای ران داخلی یا پشت ران

سندرم احتقان لگن در مردان کمتر نمایان است و به اشتباه ممکن است به عنوان سندرم پروستاتیت شناخته شود. سندرم احتقان لگن مردانه می‌تواند در اثر واریس لگن و جراحی‌هایی مثل واریکوسلکتومی ایجاد شود و می‌تواند مربوط به واریکوسل اسکروتوم، سندرم پروستاتیت و اختلال عملکرد عضلات کف لگن باشد. 50٪ موارد نازایی مردان مبتلا به سندرم احتقان لگن است. آتروفی بیضه نیز ممکن است در این بیماری رخ دهد. در مردان، اغلب این بیماری از طریق مشاهده واریس‌های قابل مشاهده بر روی کیسه بیضه تشخیص داده می‌شود. پیشنهاد ما به شما برای تشخیص علائم این بیماری مراجعه به دکتر خوب واریس اصفهان برای دریافت مشاوره است.

نحوه ایجاد واریس و رگ‌های عنکبوتی روی دست و صورت

سیستم گردش خون از دو کانال اصلی تشکیل می‌شود. سرخرگ‌ها خون را با فشار بالا از قلب به بافت‌های بدن می‌رسانند. سیاهرگ‌ها خون را از بافت‌ها به قلب برمی‌گردانند. خون در مسیر طبیعی گردش خود برخلاف جاذبه زمین از پایین تنه رو به بالا به قلب برمی‌گردد. اگر گردش خون ضعیف باشد، خون در سیاهرگ‌ها جمع می‌شود. انباشته شدن خون باعث کشیده و برجسته شدن سیاهرگ‌ها می‌شود و در نتیجه رگ‌ها از زیر سطح پوست دیده می‌شوند و عارضه رگ‌های عنکبوتی و واریس بروز می‌یابد. رگ‌های عنکبوتی صورت غالباً کنار بینی ایجاد می‌شود و گاهی تا گونه‌ها و چانه امتداد دارد.

درمان واریس لگن- واریس دست و پا | درمان واریس اصفهان

علل ایجاد واریس دست و صورت

عامل‌های زیر احتمال ابتلا به واریس را افزایش می‌دهد:

  • جنسیت: بانوان بیش از آقایان مستعد ابتلا به واریس هستند.
  • ژنتیک: در صورت ابتلا یکی از اعضا خانواده به واریس، شما نیز مستعد ابتلا به این بیماری خواهید بود.
  • سن: خاصیت ارتجاعی سیاهرگ‌ها به موازات بالا رفتن سن کاهش می‌یابد و عملکرد دریچه‌های داخل آنها نیز مختل می‌شود.
  • اضافه وزن: اضافه وزن فشار مضاعفی را روی سیاهرگ‌ها وارد می‌کند و در نتیجه رگ‌ها باید برای برگرداندن خون به قلب بیشتر فعالیت کنند. به این ترتیب فشار روی دریچه‌ها افزایش می‌یابد و احتمال نشت کردن آنها افزایش می‌یابد. اثر وزن بدن بر ایجاد عروق واریسی در بانوان بیشتر است.
  • تغییرات هورمونی مانند یائسگی
  • ابتلا به دیگر بیماری‌ها

علائم احتمالی واریس

علائم واریس متغیر است. برخی بیماران هیچ علامتی را تجربه نمی‌کنند. در هر حال علائم احتمالی واریس عبارت است از:

  • درد یا سنگینی
  • خارش یا سوزش پوست روی سیاهرگ‌ها
  • برآمده یا برجسته شدن رگ‌ها و سیاهرگ‌ها
  • تغییر رنگ پوست و زخم شدن پوست

تشخیص

متخصص درمان رگ‌های واریسی از بیمار می‌خواهد تا علائم خود و سابقه خانوادگی واریس را شرح دهد، سپس سوالاتی درباره سبک زندگی، به ویژه مدت زمان سر پا بودن، را مطرح می‌کند. بانوان سابقه بارداری و سفت بودن کش جوراب یا ساق شلواری را نیز ذکر می‌کنند. متخصص سابقه پزشکی بیمار را بررسی و معاینه دقیقی را انجام می‌دهد. عمل‌های تشخیصی واریس عبارت است از:

سونوگرافی داپلکس:

نوعی سونوگرافی عروقی است که با هدف بررسی جریان خون و ساختار سیاهرگ‌های پا انجام می‌شود. منظور از داپلکس این است که دو نوع سونوگرافی به کار برده می‌شود.

تصویربرداری رنگی جریان یا سونوگرافی سه گانه:

این روش مشابه سونوگرافی داپلکس است که در آن جهت جریان خون با رنگ نشان داده می‌شود.

ونوگرافی رزونانس مغناطیسی (MRV):

در این روش تشخیصی برای دیدن سیاهرگ‌ها از ترکیبی از آهنرباهای بزرگ و رایانه استفاده می‌شود. ماده حاجب در سیاهرگ‌ها تزریق می‌شود تا بهتر دیده شوند. ام آر ونوگرافی روشی مناسب برای تشخیص دیگر علل پا درد به شمار می‌رود.

صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون متخصص درمان واریس درمان واریس لگن- واریس دست و پا

آیا همه واریس ای لگنی نیاز به درمان دارد؟

واریس لگنی اگر درد و ناراحتی خاصی ایجاد نکرده باشد نیاز به درمان ندارد. بیماران زیادی هستند که به دنبال سونوگرافی معمولی شکم و لگن واریس‌های اطراف رحم و تخمدان یا کف لگن توسط سونوگرافی مشاهده و گزارش می‌شود و با تشخیص واریس لگن به مرکز بیماری‌های ورید ارجاع می‌شوند.

درمان

اسکلروتراپی

در اسکلروتراپی نوعی محلول شیمیایی در سیاهرگ‌های آسیب‌دیده تزریق می‌شود. در نتیجه سیاهرگ‌های درگیر بسته می‌شوند و خون داخل آنها به صورت خودکار به سمت سیاهرگ‌های مجاور هدایت می‌شود.

لیزر درمانی

در لیزر درمانی برای واریس که در مطب دکتر مهرداد طاهریون برای بیماران قابل ارائه است. از نور تقویت شده برای بستن عروق درگیر استفاده می‌شود. این نوع درمان معمولاً بر روی بیمارانی انجام می‌شود که رگ‌های عنکبوتی کوچک دارند. انرژی و لیزر انتخاب شده با احتیاط و دقت فراوان بر روی موضع مورد نظر تابانده می‌شود تا ظاهر عروق کوچک بهبود یابد.

رادیوفرکانسی

رادیوفرکانسی(rf) دیواره‌های سیاهرگ‌های واریسی را گرم و بافت عروق را تخریب می‌کند. سیاهرگ پس از این تخریب دیگر نمی‌تواند حامل خون باشد. لوله باریکی به نام سوند یا کاتتر با توجه به تصاویر سونوگرافی به داخل سیاهرگ هدایت می‌شود. یک پروب نیز داخل سوند قرار داده می‌شود که انرژی رادیوفرکانسی را به موضع می‌رساند. سیاهرگ تا زمان فروپاشی دیواره و بستن و مهروموم شدن آن گرم می‌شود. خون پس از بسته شدن سیاهرگ به طور طبیعی به طرف یکی از سیاهرگ‌های سالم هدایت می‌شود.

لیزر داخل عروق (EVLT)

در این روش از فیبرهای نازک لیزر داخل رگ برای بستن رگهای واریس بزرگ استفاده می‌شود.

عمل جراحی خارج کردن رگ واریسی

گاهی لازم می‌شود که رگ‌های واریسی بزرگ را با عمل جراحی خارج کرد. جراحی واریس معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود و بیمار در طول عمل متوجه هیچ چیز نمی‌شود. بیمار عموماً همان روز ترخیص می‌شود.

قطع رگ از راه برش کوچک:

وسایل عمل از راه برش‌های کوچک وارد می‌شود. این عمل به تنهایی یا در کنار جراحی خارج کردن رگ انجام می‌شود.

فلبکتومی به روش عبور دادن نور از عضو:

رگ واریسی با استفاده از نور از بین می‌رود. دستگاه از راه برشی ظریف وارد بدن می‌شود و رگ را با تابش نور متلاشی می‌کند.


مطالعه بیشتر :

اسکلروتراپی و تزریق واریس