بررسی دلایل خطرناک بودن تپش قلب
اغلب اوقات دلیل تپش قلب محرکهای بیخطر یا کمخطر مثل مصرف زیاد کافئین یا احساس ترس و هیجان است. در چنین مواردی تپش قلب خودبهخود و بهسرعت برطرف میشود و معمولاً خطر خاصی به همراه ندارد. در ادامه مقاله امروز سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص واریس اصفهان به بررسی دلایل خطرناک بودن تپش قلب خواهیم پرداخت.
اگر تپش قلب را با شدت زیاد و بهدفعات بالا تجربه میکنید حتماً به پزشک مراجعه کنید. تپش قلب میتواند منجر به مشکلات جدی شده و حتی خطر مرگ به همراه داشته باشد. از خطرات احتمالی تپش قلب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایست قلبی
- نارسایی قلبی
- سکته قلبی و در برخی موارد مرگ
افراد در معرض تپش قلب
برخی عوامل احتمال بروز تپش قلب را افزایش میدهند. این عوامل ممکن است محرکهای خارجی یا مربوط به بیماریها و شرایط بدن باشند:
- سن
- ژنتیک
- سابقه خانوادگی ابتلا به تپش قلب
- مشکلات تیروئید
- مشکلات قلبی و عروقی
- اضطراب
- میزان بالای الکل یا کافئین در خون
- فشارخون بالا
- استرس و ناراحتی روانی
- استعمال سیگار
- برخی داروها؛ مثل داروهای ضدافسردگی یا محرکهایی مثل آمفتامینها
مطلب پیشنهادی : چگونگی درمان واریس با روش رادیو فرکانسی
زمان خطر تپش قلب شبانه
در بسیاری از موارد و در افراد سالم چنین تپشهای شبانهای نگرانکننده نیستند؛ ولی اگر مشکلات زمینهای قلبی و عروقی یا پرکاری تیروئید دارید یا اگر تپش قلب شبانه با علائم زیر همراه است بهتر است به پزشک مراجعه کنید:
- تنگی نفس
- بیهوشی یا غش کردن
- درد در قفسه سینه
- احساس گیجی یا سرگیجه
- تپش قلب و اضطراب
اضطراب یکی از علل تپش قلب است. اضطراب احساسی طبیعی است که همهی ما در طول زندگی خود بارها آن را تجربه کردهایم. علائم و اثرات اضطراب معمولاً ربطی به منبع اضطراب ندارند. ترس از سخنرانی کردن جلوی یک کلاس، اضطراب پیش از انجام عمل جراحی یا استرس ناشی از یک مصاحبهی کاری تأثیر مشابهی بر بدن دارند. شایعترین علائم اضطراب، بالا رفتن فشارخون و ضربان قلب و تنفس سریع و سطحی هستند.
اضطراب ممکن است با عوامل خطر زیر همراه شود و خطرات جدی برای افراد ایجاد کند:
تاکیکاردی (تپش قلب بالا):
اضطراب میتواند باعث تپش قلب شود. در برخی شرایط نادر و شدید اضطراب میتواند ضربان قلب را به حدی بالا ببرد که فرد دچار سکته و ایست قلبی شود.
افزایش فشارخون:
فشارخون و استرس مزمن ممکن است به عروق کرونری قلب فشار وارد کنند و بهمرور باعث تضعیف ماهیچههای قلبی شوند. این اتفاق میتواند به ایست قلبی بینجامد.
مراجعه به پزشک برای تپش قلب
هرچند تجربه کردن تپش قلب در مواردی مانند استرس و اضطراب طبیعی است. ولی تکرار شدن تپش قلب و رخ دادن آن با شدت بالا میتواند نشانگر مشکلات جدی باشد. دراینحالت باید علت تپش قلب با کمک پزشک شناسایی شود.
مواردی که حتماً باید به پزشک مراجعه کرد:
اگر تپش قلب با علائم زیر همراه بود حتماً بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
- درد قفسه سینه یا احساس فشار در قفسه سینه که با استراحت کاهش پیدا نکند.
- قفل شدن فک یا درد در شانه و کتف
- گیجی یا سختی ادراک
- سابقه قبلی سکته قلبی، نارسایی یا بیماری قلبی
- تعریق بیشازحد
- خونریزی شدید یا آسیب فیزیکی
- لکهبینی در بارداری
- ضربه به سر
- اگر بهتازگی مصرف داروی جدیدی را شروع کردهاید
- اگر بهتازگی در معرض عوامل حساسیتزا مثل نیش زنبور بودهاید
چند ضربان قلب در دقیقه نشانگر بیماری است؟
ضربان عادی قلب در حالت استراحت بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. ضربان بالای ۱۰۰ ضربه در دقیقه را تپش قلب مینامند. اگر ضربان در حالت استراحت به ۱۵۰ ضربه در دقیقه یا بیشتر برسد از علائم تپش قلب است و بهتر است فرد مبتلا سریعاً به پزشک مراجعه کند.
صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون
علت تپش قلب در حالت استراحت
شایعترین دلایل تپش قلب عبارت است از: بیماریهای قلبی-عروقی، فشارخون بالا، نارساییهای قلبی و عروق کرونر، ضعف عضلات قلب و عفونت.
مدت زمان حملهی تپش قلب
حملهی تپش قلب میتواند از چند ثانیه تا چند ساعت و در برخی موارد نادر تا چند روز طول بکشد. این حملهها ممکن است بهصورت تکرارشونده و منظم یا غیرمنظم باشند. ضربان قلب در هر حمله معمولاً بین ۱۴۰ تا ۱۸۰ است؛ ولی در بعضی افراد ممکن است به ۲۵۰ ضربه در دقیقه نیز برسد.
احمال آسیب به قلب با تپش قلب بالا
اگر تاکیکاردی (تپش قلب) پیگیری نشود میتواند بهمرور سلامت عمومی قلب را به خطر انداخته و مشکلاتی نظیر سکته قلبی، نارسایی قلبی و ایست قلبی به همراه داشته باشد.
مطالعه بیشتر :
بررسی علل و درمان های واریس مچ پا