راه های درمان آنژین صدری | متخصص قلب اصفهان

بررسی راه های درمان آنژین صدری

در این مطلب از سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان راه های درمان آنژین صدری را مورد بررسی قرار خواهیم داد. روش درمان آنژین صدری به شدت آسیب‌دیدگی قلب بستگی دارد. اگر آنژین خفیف باشد، مصرف دارو و تغییر سبک زندگی غالباً به بهتر شدن جریان خون و کنترل علائم کمک خواهد کرد.

تغییر سبک زندگی

همچنان می‌توانید فعال باشید و ورزش کنید، اما باید به ندای بدن‌تان گوش بدهید. اگر احساس درد کردید، هر فعالیتی را که مشغول انجامش هستید، متوقف کنید و استراحت کنید. محرک‌های آنژین مانند استرس یا ورزش سنگین را شناسایی کنید و سعی کنید از آن محرک‌ها اجتناب کنید. برای مثال اگر صرف غذای سنگین باعث بروز مشکل می‌شود، حجم وعده‌های غذایی را کمتر و تعدادشان را بیشتر کنید. اگر هنوز درد داشتید، با پزشک درباره لزوم انجام آزمایش‌های بیشتر یا تغییر داروها مشورت کنید. چون آنژین می‌تواند نشانه یک بیماری خطرناک باشد، لازم است از وضعیت سلامتی‌تان مطمئن شوید.

توصیه‌های زیر را برای اصلاح سبک زندگی و محافظت از قلب‌تان رعایت کنید:
  • اگر سیگاری هستید، سیگار را ترک کنید: سیگار کشیدن به رگ‌ها آسیب می‌زند و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.
  • استرس‌تان را مدیریت کنید: مدیتیشن، تنفس عمیق یا یوگا به آرام شدن و کاهش استرس کمک می‌کند.
  • ورزش کنید: سعی کنید اکثر روزهای هفته ورزش کنید.
  • تغذیه دوستدار قلب داشته باشید تا قلب‌تان سالم بماند: رعایت این نوع رژیم غذایی فشار خون و میزان کلسترول را کاهش می‌دهد. اگر فشار خون و کلسترول در بازه نرمال نباشد، خطر ابتلا به بیماری قلبی بیشتر می‌شود. سعی کنید رژیم غذایی‌تان عمدتاً از میوه و سبزی، غلات کامل سبوس‌دار، ماهی، گوشت قرمز بدون چربی یا لبنیات کم‌چرب یا بدون چربی تشکیل شود. مصرف نمک، چربی و مواد قندی را کاهش دهید.

درمان دارویی

پزشکان داروهای زیر را برای درمان آنژین تجویز می‌کنند:

  • نیترات‌ها یا مسدود کننده‌های کانال کلسیم برای پهن و شل کردن رگ‌های خونی تا خون بیشتری بتواند در قلب جریان پیدا کند.
  • بتابلاکرها برای آهسته کردن فعالیت قلب تا قلب مجبور نباشد به سختی کار کند.
  • داروهای رقیق‌کننده خون یا ضدپلاکت‌ها برای پیشگیری از تشکیل لخته خون
  • استاتین‌ها برای کاهش میزان کلسترول و تثبیت پلاک
  • مصرف داروها طبق دستور پزشک بخش مهمی از زندگی با آنژین است. اگر پزشک معالج برای‌تان نیتروگلیسیرین تجویز کرد، لازم است این دارو را همواره همراه داشته باشید و آن را هنگام شروع حمله آنژین طبق دستور مصرف کنید.

نکات مراقبتی بعد از سی‌ تی‌ آنژیو قلب | متخصص قلب اصفهان

عمل‌های جراحی قلب

اگر درمان دارویی کافی نباشد، ممکن است لازم باشد که شریان‌های مسدود با انجام جراحی باز شود. به این منظور عمل‌های زیر انجام می‌شود:

آنژیوپلاستی/ استنت‌گذاری

متخصص قلب و عروق لوله باریکی را که بالونی داخلش قرار دارد، وارد رگ می‌کند و از راه رگ به قلب می‌رساند. سپس بالون را داخل شریان تنگ‌شده باد می‌کند تا شریان پهن شود و جریان خون بازیابی شود. ممکن است جراح لوله کوچکی به نام استنت را برای باز نگه داشتن شریان وارد آن کند. استنت دائمی و معمولاً فلزی است؛ البته استنت را می‌توان از ماده‌ای تهیه کرد که بدن آن را به مرور زمان جذب می‌کند. بعضی استنت‌ها حاوی دارویی هستند که از انسداد دوباره شریان جلوگیری می‌کند. آنژیوپلاستی معمولاً کمتر از دو ساعت طول می‌کشد. بیماران احتمالاً شب عمل در بیمارستان بستری می‌شوند.

پیوند بای‌پس شریان کرونری (CABG) یا جراحی بای‌پس

جراح سرخرگ یا سیاهرگ سالم را از بخش دیگری از بدن می‌گیرد و از آن برای کنار گذاشتن و دور زدن رگ مسدود یا تنگ‌شده استفاده می‌کند. انتظار می‌رود که بیماران تقریباً یک هفته پس از جراحی بای‌پس در‌ بیمارستان بستری شوند. بیمار یک یا دو روز در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌شود تا پرستاران و پزشکان ضربان قلب، فشار خون و میزان اکسیژنش را به دقت تحت نظر داشته باشند. سپس بیمار به بخش عمومی منتقل می‌شود.

صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان

دستگاه فشارنده متناوب تقویت‌شده خارجی

دستگاه فشارنده متناوب تقویت‌شده خارجی (EECP) گزینه‌ای برای تسکین درد آنژین است. پزشک زمانی EECP را توصیه می‌کند که درمان‌های دیگر مؤثر نبوده باشد یا برای بیمار مناسب نباشد. EECP از چند کاف فشار خون که روی هر دو پا بسته می‌شود، برای فشار دادن ملایم و در عین حال محکم رگ‌ها استفاده می‌کند تا جریان خون قلب تقویت شود. هر موج با توجه به ضربان قلب زمان‌بندی می‌شود. در نتیجه خون بیشتری هنگام استراحت کردن جریان پیدا می‌کند.

وقتی قلب دوباره شروع به پمپاژ خون می‌کند، فشار فوراً برداشته می‌شود. به‌ این‌ ترتیب خون با سهولت بیشتری پمپاژ می‌شود. EECP به رگ‌ها کمک می‌کند تا یک بای‌پس طبیعی را برای دور زدن سرخرگ‌های تنگ یا مسدود شده‌ای ایجاد کنند که باعث درد قفسه سینه می‌شوند. همچنین EECP به باز شدن چند رگ کوچک قلب کمک می‌کند. در نتیجه رگ‌ها جریان خون بیشتری را به عضله قلب می‌رسانند و درد قفسه سینه برطرف می‌شود.

استفاده از EECP در شرایط زیر توصیه می‌شود:
  • درد قفسه سینه پایدار و مزمن
  • نتیجه نگرفتن از مصرف نیترات‌ها، مسدود کننده‌های کانال کلسیم و بتابلاکرها
  • مناسب نبودن انجام عمل‌های تهاجمی مانند جراحی بای‌پس، آنژیوپلاستی یا استنت‌گذاری

EECP درمانی تهاجمی نیست. اگر پزشک درمان با EECP را برای‌تان مناسب بداند، 35 ساعت تحت درمان قرار خواهید گرفت. درمان یک تا دو ساعت در روز، 5 روز در هفته به مدت 7 هفته انجام می‌شود. مطالعات نشان داده است که درمان با EECP مزایایی مانند کمتر شدن نیاز به مصرف داروهای ضدآنژین، کمتر شدن علائم و یافتن توانایی برای بیشتر فعالیت کردن بدون تحمل علائم را به دنبال دارد.


مطالعه بیشتر 

مراقبت‌‍‌های بعداز آنژیوگرافی از راه دست

ارتباط ایجاد واریس با قلب

نکات مراقبتی بعد از سی‌ تی‌ آنژیو قلب

One thought on “راه های درمان آنژین صدری”

  1. مامانم برای درمان مشکل قلبش مجبور به انجام آنژیو پلاستی شد . تجویز متخصص قلب و عروقشون دکتر طاهریون بود که بعد از آنژیوپلاستی ورز به روز حال بهتری پیدا کردند

نظرات بسته شده اند.