در این مقاله از دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترونشن اصفهان می خواهیم مطلبی راجع به تفاوت سنکوپ با ایست قلبی برای شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.
سنکوپ با ایست قلبی چه تفاوتی دارد؟
سنکوپ چیست؟ آیا ایست قلبی با سنکوپ متفاوت است؟ تفاوت این دو را چگونه تشخیص دهیم؟ آیا سنکوپ می تواند برای همه افرا رخ دهد؟ و … این ها سوالاتی می باشد که ممکن است ذهن هر کس را به خود مشغول کند برای رسیدن به پاسخ این سوالات ما را تا پایان این مطلب همراهی کنید.
سنکوپ چیست؟
با بیان این که سنکوپ همان از حال رفتن به زبان عامیانه است سنکوپ از دست رفتن گذرای هوشیاری به علت کاهش فشار خون است و بسیاری از افراد در طول عمر خود پدیدهی سنکوپ را بارها تجربه کردهاند.
عواملی چون دیدن خون، دیدن تصادف یا حوادث دردناک، از دست دادن عزیزان که فرد دچار آزردگی خاطر میشود و…، مستعد کنندهی سنکوپ در بدن هستند. در موارد دیگری هم مانند گرما، ایستادنهای طولانی، دمای زیاد در حمام، صبح زود بیدار شدن، به یکباره از حالت خواب بلند شدن، سنکوپ اتفاق میافتد.
راه های پیشگیری از سنکوپ
راههای پیشگیری از سنکوپ: این حمله، ممکن است برای همه افراد رخ دهد و هنگام بروز احساسات شدید، فرد باید آرامش خود را حفظ کرده و اقداماتی چون نشستن و دراز کشیدن، میتواند از تشدید این حمله جلوگیری کند.
بیشترین علت سنکوپ، مشکل قلب و عروقی است، گفت: در این بیماری، پزشکان قلب و عروق با انجام آزمایشهایی از جمله گرفتن نوار قلب و در نهایت انجام یک تست تیلت، سنکوپ را تشخیص داده و با روشهای درمانی ساده، نسبت به درمان افراد مبتلا به سنکوپ اقدام میکنند. افرادی که تجربهی یک بار حمله سنکوپ را دارند، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند، چون با پشت گوش انداختن این موضوع در نهایت، این بیماری باعث ایست قلبی میشود.
تفاوت بین حمله قلبی و ایست قلبی
سادهترین راه برای تمایز این دو مسئله این است که حمله قلبی ناشی از اشکال در سیستم گردش خون، به علت مسدود شدن یکی از عروق و توقف جریان به سمت قلب، است؛ اما ایست قلبی یک مسئله الکتریکی، ناشی از خطای عملکردی الکتریکی و در نتیجه توقف کامل ضربان قلب است.
در طی یک حمله قلبی، یک شریان که خون مورد نیاز قلب را تأمین میکند، مسدود میشود، که میتواند به علت مشکلات بهداشتی مختلف مانند سیگار کشیدن، فشارخون یا کلسترول بالا، چاقی، عدم ورزش و یا رژیم غذایی نامناسب باشد. همه اینها ناگهان باعث میشوند قلب اکسیژن کافی به دست نیاورد، بنابراین بخشی از قلب شروع به مردن میکند، در حالی که ضربان قلب به طور کامل متوقف نمیشود. اگر این مسئله برای مدت طولانی بدون درمان رها شود، آسیب بیشتر خواهد شد.
از طرف دیگر، ایست قلبی زمانی رخ میدهد که سیستم الکتریکی قلب تخریب شود. این مسئله موجب ضربان قلب نامنظم یا آریتمی خواهد شد و ناگهان قلب را از خونرسانی بازمیدارد و آن را متوقف میکند که در نتیجه خون رسانی به مغز، ریه و سایر ارگانهای حیاتی قطع میشود، به این معنی که اگر کمکرسانی فوری اتفاق نیفتد، شانس زنده ماندن بسیار ضعیف خواهد شد. در مسئله ایست قلبی، 92 درصد افراد، حتی قبل از اینکه به بیمارستان برسند، از دنیا میروند و فقط 6 درصد مردم نجات پیدا میکنند که البته نمیدانیم چند نفر از این 6 درصد به زندگی قبلی شان بازمیگردند.
در این مقاله ما شما را با تفاوت ایست قلبی و سنکوپ یا به اصطلاح حمله قلبی آشنا کردیم. ما به شما عزیزان دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترونشن اصفهان را معرفی می کنیم. امیدوارم که از خواندن این مطلب لذت برده باشید و به اطلاعات کافی رسیده باشید. در صورت مفید بودن مطلب می توانید آن را به اشتراک بگذارید.
دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترونشن اصفهان
جهت دریافت اطلاعات بیشتر به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.