بزرگ شدن قلب

در این مقاله از دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترونشن اصفهان می خواهم که راجع به عامل هایی که موجب بزرگ شدن قلب می شوند برای شما عزیزان مطالبی را ارائه بدهیم در صورت مفید بودن مطلب آن را به اشتراک بگذارید. 

 

عامل هایی که موجب بزرگ شدن قلب می شوند

هر چه قلب سنگین‌تر و سایز آن بزرگ ترباشد ضربان قلب را نامنظم می‌کند و در نهایت موجب افزایش حمله‌های قلبی می‌شود.  کاردیومگالی یعنی بیماری بزرگ شدن قلب در تمام رده‌های سنی حتی در نوزادانی که با نقص مادرزادی متولد می‌شوند مشاهده می شود. در صورت مشاهده‌ی علائم به موقع برای درمان اقدام کنید.

علائم کاردیومگالی

این بیماری موجب بروز علائمی همچون :

  • تنگی نفس
  • تپش قلب
  • درد سینه
  • تورم پاها و دور چشم
  • تجمع آب در شکم

راه های درمانی کاردیومگالی

درمان بزرگ شدن قلب به زمان مراجعه بیماران بستگی دارد. به بیماران توصیه می‌شود به محض مشاهده علائم سریعاً به پزشک مراجعه کنند زیرا این بیماری بسیار خطرناک است. بر اساس نوع علت بروز می‌توان این بیماری را درمان کرد اما تأخیر در مراجعه موجب وخامت بیماری و سخت شدن روش درمان می‌شود.

در مراحل ابتدایی بنا به دلایل بروز این بیماری به کمک دارو درمانی بهبود می‌یابد اما در برخی موارد پزشک ناچار است برای باز کردن دریچه قلب از روش جراحی و بالون استفاده کند و یا اگر سوراخی در قلب مشاهده می‌شود نسبت به درمان آن در اتاق جراحی اقدام کند. درصورتی‌که فرد حتی در معرض سطح نسبتاً پایینی از آلودگی هوا قرار بگیرد حفره پمپاژ قلب او بزرگ‌تر خواهد شد.

بزرگ شدن قلب

علت های بزرگ شدن قلب

بزرگ شدن قلب علل بسیار مختلفی دارد و از شایع‌ترین آن‌ها می‌توان به نارسایی‌های قلبی، نقایص دریچه و رگ قلب، بیماری‌های عضله قلب، تنگی دریچه، ابتلا به برخی عفونت‌های ویروسی و بیماری‌های مادرزادی و هم‌چنین برخی بیماری‌های ریوی مانند آسم، برونشیت و آمبولی ریه اشاره کرد. آمبولی ریه یا ایجاد لخته خون و چربی در ریه موجب افزایش فشار عروق ریه و در نتیجه بزرگ شدن قلب راست بیماران می‌شود.

از دیگر عوامل بزرگ شدن قلب که  اخیرا به آن رسیده‌اند می‌توان موارد زیر را نام برد:

آلودگی هوا و بزرگ شدن قلب

  • قرار گرفتن در معرض سطح پایینی از آلودگی هوا می‌تواند در بزرگ شدن حفره قلب مؤثر باشد.
  • افراد سالمی که در مدت چند سال در معرض سطح پایینی از آلودگی هوا قرار می‌گیرند، ممکن است به عارضه بزرگی حفره‌های قلب مبتلا شوند که پیش ‌زمینه نارسایی قلبی است.
  • درحالی‌که محققان در مطالعات پیشین بر ارتباط بین آلودگی هوا و بالا رفتن خطر ابتلا به بیماری قلبی و مرگ ناشی از بیماری قلبی تأکید کرده بودند در این بررسی به چگونگی شروع این آسیب‌ها اشاره شده است.
  • درصورتی‌که فرد حتی در معرض سطح نسبتاً پایینی از آلودگی هوا قرار بگیرد حفره پمپاژ قلب او بزرگ‌تر خواهد شد.

بزرگ شدن قلب و سبزی نخوردن کودکان

1. کودکانی که سبزیجات کمتری مصرف می‌کنند، محفظه‌های قلب بیشتر در معرض خطر بزرگ شدن قرار دارد.

2. مصرف کمتر ویتامین K۱ در سنین ۱۴ تا ۱۸ سالگی با اندازه بزرگ‌تر و ضخامت بیشتر دیواره بطن چپ مرتبط است و از این‌رو مقدار خون پمپاژ شده توسط قلب به شکل قابل توجهی کاهش می‌یابد.

3. ویتامین K به خاطر نقش مهمش در لختگی خون و سلامت استخوان‌ها معروف است. همچنین بر قلب و عروق هم تأثیر دارد. به عنوان مثال یک تأثیر منفی مصرف کم ویتامین K بر قلب می‌تواند کاهش فعالیت پروتئین Gla باشد؛ این پروتئین به پیشگیری از رسوب کلسیم بر دیواره‌های عروق خونی کمک می‌کند.

قلب بزرگ

بزرگ شدن قلب و اضافه وزن

بر اساس یک مطالعه جدید در ارتباط با عوارض اضافه وزن و چاقی بر روی اندام ‌های مختلف بدن نشان می دهد که چاقی باعث بزرگ‌تر و سنگین‌تر شدن قلب از حد عادی خود می شود. با بررسی 4561 نفر در انگلیس نشان داده شد که اگر فردی با وزنی متعادل و سالم به سمت چاقی پیش رود، قلب وی به میزان قابل توجهی سنگین‌تر از قلب افرادی که چاق هستند، می‌شود. نتایج این ارزیابی بحران چاقی موجب افزایش سرعت فیبریلاسیون دهلیزی خواهد شد که این موضوع باعث افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی می‌شود.

در نهایت پی می بریم که «وزن بیشترین تأثیر خود را بر روی قلب می‌گذارد». کنترل و پیشگیری فشار خون بالا و کلسترول بالا و در نهایت دیابت مهم‌ترین عوامل قابل کنترل برای جلوگیری از آسیب‌های قلبی هستند.

 

پیشنهاد ما به شما دوستان عزیز دکتر مهرداد طاهریون بهترین متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترونشن اصفهان می باشد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر به بخش تماس با ما  مراجعه فرمایید.