علائم فشارخون بالا چیست؟
علائم فشارخون | بسیاری از افرادیکه دچار فشارخون بالا هستند احساس بیماری ندارند و حال عمومی آنها خوب است.
۱۵% افراد سن بالا دارای فشارخون هستند و خودشان خبر ندارند. در مواردی که فشارخون خیلی بالا می رود ، سردرد و گاهی اوقات نیز تنگی نفس و خونریزی از بینی رخ می دهد با وجود این تنها راه تشخیص فشارخون بالا اندازه گیری میزان آن است.
علائم سردرد و سرگیجه ، خواب آلودگی ، گیجی کوفتگی ، مور مور بدن در دست ها و پاها ،سرفه خوانی ، خونریزی از بینی و تنگی نفس شدید مربوط به بالا رفتن فشارخون بطور بحرانی هستند.
عوامل خطر در ایجاد فشارخون بالا چیست؟
فاکتورهای خطر بسیار زیادی برای فشارخون بالا وجود دارد. برخی از آنها را شما نمی توانید کنترل کنید.
فاکتورهای خطر این بیماری عبارتند از :
سن : خطر فشارخون بالا با افزایش سن ارتباط مستقیم دارد در اوایل سن میانسالی فشارخون بالا در مردان معمول است در زنان نیز این بیماری بعد از یائسگی معمول می شود.
نژاد : فشارخون بالا در سیاه پوستان رایج تر است و در آنها در سنین پایین تر از سفید پوستان گسترش می یابد. عوارض جدی فشارخون بالا نیز مانند سکته و حمله قلبی در سیاه پوستان معمول تر است.
سابقه خانوادگی : فشارخون بالا بیشتر در اعضاء خانواده و به صورت خانوادگی نمایان می شود.
دیگر عوامل خطر فشارخون بالا که قابل کنترل هستند ، عبارتند از :
چاقی یا اضافه وزن : هرچه شما بیشتر دچار اضافه وزن باشید ، به خون بیشتری برای رساندن اکسیژن و مواد مغذی به بافت های بدنتان نیاز دارید و هنگامیکه حجم خون گردشی در رگ های شما افزایش می یابد فشار وارده بر دیواره های عروقی نیز افزایش می یابد.
عدم تحرک : افرادی که تحرک ندارند ضربان قلب بیشتری دارند هرچه ضربان قلب بیشتر باشد یعنی در هر انقباض قلب سخت تر کار می کند و فشار قوی تر بر شریان ها اعمال می شود. کمبود فعالیت بدنی خطر چاقی و اضافه وزن را نیز افزایش می دهد.
نمک (سدیم) فراوان در غذاها : مصرف زیاد سدیم باعث نگهداری مایعات در بدن می شود که منجر به افزایش فشارخون می گردد.
پتاسیم کم در غذاها : پتاسیم کمک به حفظ تعادل سدیم در سلول های بدن می کند چنانچه پتاسیم کافی دریافت نکنید سدیم بالایی در خون انباشته می شود.
مصرف بسیار پایین ویتامین D : مصرف کم ویتامین D در رژیم غذایی می تواند منتهی به فشارخون بالا شود ویتامین D در تولید آنزیمی توسط کلیه که فشارخون را تحت تأثیر قرار می دهد نقش دارد.
مصرف بیش از حد الکل : نوشیدن الکل به صورت مداوم به قلب آسیب می رساند مصرف گاه به گاه الکل نیز به صورت موقتی فشارخون را افزایش می دهد چرا که منجر به ترشح هورمون هایی می شود که جریان خون و ضربان قلب را افزایش می دهد.
استرس : سطح بالای استرس می تواند به صورت ناگهانی و موقتی فشارخون را افزایش دهد چنانچه سعی دارید با پرخوری ، مصرف الکل و یا استعمال دخانیات بر استرس خود غلبه کنید تنها مشکلات خود را با فشارخون بالا افزایش خواهید داد.
گاهی اوقات بارداری نیز می تواند منجر به فشارخون بالا شود.
اگرچه فشارخون بالا در بزرگسالان رایج است ولیکن کودکان نیز در معرض این بیماری قرار دارند در برخی کودکان فشارخون بالا نیز به دلیل مشکلاتی مانند بیماری قلبی و یا بیماری های کلیوی به وجود می آید. در تعداد رو به افزایش از کودکان شیوه زندگی غلط مانند رژیم غذایی ناسالم و عدم فعالیت بدنی منجر به فشارخون بالا می شود.
دکتر مهرداد طاهریون فارغ التحصیل رشته اینترنشنال کاردیولوژی در ۱۳۹۱ از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دوران پزشکی عمومی در دانشگاه شهید پزشکی بهشتی و دوره دستیاری را در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گذرانده است در حال حاضر بیمارستانهای غرضی و مرکز قلب سعدی مشغول به کار و ارائه خدمات می باشد.