عوامل ابتلا به نارسایی قلبی
هر یک از شرایط زیر نیز می تواند باعث صدمه یا تضعیف قلب شود و این عارضه را بوجود آورد که ممکن است بیمار از آن ها بی اطلاع باشد:
بیماری عروق کرونر:
بیماری عروق کرونر شایعترین نوع بیماری قلبی و شایع ترین علت نارسایی قلبی است. این بیماری ناشی از تشکیل ذخایر چربی (پلاک آترواسکلروز) در عروق است که می تواند باعث کاهش جریان خون و حمله قلبی شود.
فشار خون بالا:
اگر فشار خون بیمار بالا باشد، قلب باید بیشتر از آنچه که برای گردش خون در بدن لازم است، کار کند. با گذشت زمان، این فشار اضافی می تواند عضله قلب را بیش از حد سفت یا ضعیف کند به نحوی که نتواند خون را به طور مؤثر پمپ کند.
بیماری دریچه قلبی:
دریچه های قلب حفرات قلبی را از هم جدا کرده و خون را در جهت مناسب درون قلب هدایت می کنند. آسیب دریچه، منجر به کاهش حجم انتقال خون از یک قسمت قلب به قسمت دیگر می شود. قلب به منظور جبران این وضعیت، با قدرت بیشتری منقبض می شود که نتیجه آن در دراز مدت تضعیف و آسیب قلب است.
میوکاردیت:
به التهاب عضله قلب گفته می شود. این وضعیت معمولا در اثر برخی از عفونت های ویروسی خاص ایجاد می شود و می تواند منجر به نارسایی سمت چپ قلب شود.
کاردیومیوپاتی:
نوعی بیماری پیشرونده است که در آن قلب به طور غیر طبیعی بزرگ، ضخیم و یا سفت می شود و می تواند علل مختلفی داشته باشد. از جمله این علل می توان به برخی عفونت ها، سو مصرف الکل و مواد مخدر مانند کوکائین یا برخی از داروهای مورد استفاده در شیمی درمانی اشاره نمود. عوامل ژنتیکی نیز می توانند در ایجاد این عارضه نقش داشته باشند.
بیماری های مادرزادی قلبی:
اگر حفره ها و دریچه های قلب به درستی در جنین شکل نگیرد، قسمت های سالم قلب باید سخت تر کار کنند که این امر به نوبه ی خود ممکن است منجر به نارسایی قلبی شود.
آریتمی های قلبی (ضربان های نامنظم قلب):
ضربان های غیر طبیعی شامل ضربان آهسته، سریع و یا نابه جا می شود. در آریتمی های مختلف مانند فیبریلاسیون دهلیزی یا بطنی، قلب توانایی پمپاژ موثر خون را از دست می دهد.
بیماری های زمینه ای:
برخی از بیماری های مزمن مانند دیابت، ایدز، پرکاری یا کم کاری تیروئید و مسمومیت با آهن در پیدایش نارسایی نقش دارند.
|اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون – متخصص قلب اصفهان|
مطالعه بیشتر :
افرادی که در معرض ایست قلبی هستند