مدیریت کلسترول و پیشگیری بیماری قلب | متخصص قلب اصفهان

مدیریت کلسترول و پیشگیری بیماری قلب

مدیریت کلسترول و پیشگیری بیماری قلب شاید به نظر برسد که فقط یک مبحث کلینیکی باشد بالینی اما این فقط اصطلاح پزشکی برای کنترل کلسترول است. همه ما می دانیم که کلسترول خون بالا یک عامل خطر برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است.

مدیریت کلسترول و پیشگیری بیماری قلب | متخصص قلب اصفهان

کلسترول خون چیست؟

کلسترول یک ماده چرب است که از طریق خون به سراسر بدن منتقل می شود.

بدن شما خودش می تواند کلسترول تولید می کند و همچنین می تواند آن را از غذایی که می خورید دریافت کند.

 

کلسترول دو نوع دارد – خوب و بد.

کلسترول خوب به عنوان لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) شناخته می شود. زیرا از تجمع کلسترول در عروق و گرفتگی آن جلوگیری می کند.

کلسترول بد به عنوان لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) شناخته می شود، زیرا این نوع چربی دوست دارد رگهای شما را مسدود و پلاک ایجاد کند. در نهایت، تجمع پلاک ها در رگ های می تواند منجر به حمله قلبی و بیماری های قلبی عروقی شود. وقتی پزشک کلسترول خون شما را توسط آمایش خون بررسی کرده و قرائت می کند، ترکیبی از چیزهای خوب و بد است.

مقدار این فاکتور، چربی کل خون شما را نشان می دهد و از آنجایی که به طور مستقیم با خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی مرتبط است فاکتور مهمی در آزمایش خون محسوب می شود. سطح بالای این فاکتور می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. در حالت ایده آل، کلسترول کل شما باید زیر ۲۰۰ میلی گرم در هر دسی لیتر (mg/dL) و یا ۵.۲ میلی مول در هر لیتر(mmol/L) باشد.

اگر خون شامل کلسترول LDL بیش از حد (کلسترول همراه با لیپوپروتئین با چگالی کم) باشد. به عنوان کلسترول بالا شناخته می‌شود. در صورت عدم درمان، کلسترول بالا می‌تواند منجر به بسیاری از مشکلات سلامتی، از جمله حمله قلبی یا سکته مغزی شود. کلسترول بالا معمولاً نشانه‌ای ندارد. به همین دلیل مهم است که سطح کلسترول به صورت منظم بررسی شود. میزان کلسترول مطابق سن توصیه می‌شود.

نقشی رژیم غذایی در کنترل کلسترول خون

اگر می خواهید سطح کلسترول خود را بدون دارو کنترل کنید، می توانید با تغییر رژیم غذایی خود شروع کنید.

چربی های اشباع شده و چربی های ترانس می توانند سطح کلسترول را افزایش دهند. اگر نمی توانید مصرف آنها را به طور کامل قطع کنید، به حداقل رساندن مصرف آنها مهم است. به جای اینکه کم کردن چربی غذاها را به عنوان یک رژیم غذایی سخت و محروم کننده از لذت های آنی تلقی کنید، آن را یک برنامه غذایی برای تقویت طول عمر خود و البته سلامت قلب خود در نظر بگیرید

بنیاد قلب استرالیا توصیه می کند روی این غذاها تمرکز کنید. این نوع غذاها می توانند به شما در کاهش سطح کلسترول خون کمک کند:

  • میوه
  • سبزیجات
  • غلات سبوس دار
  • منابع پروتئینی سالم مانند ماهی و غذاهای دریایی، گوشت و مرغ بدون چربی، حبوبات، آجیل و دانه های گیاهی
  • لبنیات کم چربی مانند شیر، ماست و پنیر کم چرب
  • چربی های سالم از جمله آجیل، دانه های گیاهی مثل سویا، آووکادو، زیتون و روغن زیتون برای پخت و پز
  • گیاهان و ادویه ها به جای نمک برای طعم دادن به وعده های غذایی

نقشی ورزش و تحرک بدنی در کنترل کلسترول

ورزش و داشتن فعالیت جسمی کافی نقش مهمی در کاهش سطح کلسترول دارد.

بنیاد قلب استرالیا توصیه می کند ۳۰-۴۵ دقیقه فعالیت بدنی متوسط مانند پیاده روی سریع، حداقل پنج بار در هفته لازم است. این کار را به راحتی می توانید در برنامه روزانه و روتین خود بگنجانید، مانند پیاده شدن زود هنگام از ایستگاه یا دو ایستگاه و پیاده روی تا مقصد.

اگر می خواهید تعداد دفعات این برنامه را به حداقل برسانید، ۱۵-۳۰ دقیقه ورزش شدید در روز، مانند دویدن، همان اثر را خواهد داشت.

 


پیشنهاد ما به شما دوستان عزیز دکتر مهرداد طاهریون بهترین متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترونشن اصفهان می باشد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.

جهت مشاهده صفحه‌ی رسمی اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون کلیک کنید.


مطالب بیشتر:

هولتر نوار قلب

باورهای غلط در مورد سکته قلبی

انواع فنر یا استنت برای رگ

رژیم غذایی بیماران قلبی