متخصص قلب اصفهان نوار قلب اصفهان

نوار قلب برای تشخیص بیماری های قلبی به عنوان غربالگری استفاده می شود. بسیاری از بیماری های قلبی بدون علامت را می توان به سادگی در نوار قلب تشخیص داد. و اقدامات لازم پیشگیری را شروع کرد. از نوار قلب می توان کندی یا تندی ضربان قلب ، بلوک های قلبی، بزرگی حفرات قلب ، دیواره ضخیم شدن ، دیواره بین بطنی ، وجود سکته قلبی در گذشته یا در حال وقوع را تشخیص داد. لازم به ذکر است معاینه قلب و عروق بدون نوار قلب کامل نیست و نوار قلبی یکی از ارکان بررسی اجتناب ناپذیر است.

یکی از سوالاتی که پرسیده می شود این است که خطوط و امواجی که روی نوار قلب دیده می شود ، به چه معناست و چگونه ایجاد می شود ؟

همان طور که می دانیم قلب یک عضو در حال حرکت و دینامیک می باشد. و جریان الکتریکی چه توسط گره های سینوسی دهلیزی و گره دهلیزی بطنی به وجود می آید. و باعث انقباض ماهیچه قلب می شود بنابراین اگر توسط یک سنسور بتوانیم امواج الکتریکی تولید شده از  ماهیچه قلب را در زاویه های مختلف ثبت کنیم. میتوانیم به وجود اشکال غیر طبیعی آن پی ببریم و بیماریهای قلب را به کمک آن تشخیص بدهیم.

نوار قلب

اینتهوون کاشف نوار قلب که بسیاری از اختلالات و بیماری های قلبی را توصیف کرد. در سال ۱۹۲۴ موفق به دریافت جایزه نوبل شد اغلب در زمره یکی از مهمترین و جالب ترین کشفیات عالم پزشکی می باشد. این وسیله ساده تا چند سال پیش همراه با معاینه قلب تنها وسیله تشخیصی انواع و اقسام بیماری های قلبی بود. نکته مهم این هست که حساسیت نوار قلب برای تشخیص بیماری های قلبی صد در صد نیست. و نمی توان با یک نوار طبیعی وجود بیماری های قلبی را کاملا مردود دانست.

نوار قلب به عنوان اقدامی پرکاربرد و اولیه در بررسی دردهای قلب و سکته‌های قلبی ارزش خاصی دارد. که برای تمام کسانی که مشکوک به آنژین صدری و سکته قلبی و مشکلات حاد قلبی باشند توصیه و انجام میشود. 

نوار قلب اطلاعات اولیه مهمی در مورد وضعیت عملکرد قلب به پزشک میدهد. در صورت وجود یافته غیر طبیعی در نوار قلب، بررسی های تشخیصی بیشتر همچون اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و … زیر نظر متخصص قلب لازم است.

آماده شدن جهت گرفتن نوار قلب

✔ بیمار قبل از انجام تست نباید فعالیت فیزیکی شدید داشته باشد.

✔ فرد بیمار بهتر است به دور از استرس باشد.

✔ بیمار قبل از مراجعه وعده غذایی سنگینی میل نکرده باشد.

✔ در مورد آقایان تراشیدن موهای سینه ضروری می باشد.


اکوکاردیوگرافی

در مطب اغلب پزشکان قلب دستگاه اکوکاردیوگرافی وجود دارد. این دستگاه که بر اساس امواج اولتراسونیک کار می کند. مشابه دستگاه سونوگرافی می تواند تصاویر دو بعدی و سه بعدی بازسازی شده از آناتومی و فیزیولوژی قلب به ما ارائه دهد نارسایی های دریچه ای، نارسایی عضله قلب، تنگی های دریچه ای بیماری های پریکارد بیماری های عروق بزرگ مثل آئورت به کمک آن به خوبی قابل شناسایی می باشد.

اکوکاردیوگرافی به صورت ترانس ازوفاژیال یا از طریق مری نیز قابل انجام می باشد. در این حالت پروب به قلب نزدیک تر هست و تصاویر دقیقتر و شفاف تر از آناتومی قلب ارائه می دهد. در مواردی که اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک یا همان اکوی معمولی که از طریق قفسه سینه انجام می شود. وضوح کامل نداشته باشد یا همراه با شک و شبهه باشد اکو از راه مری انجام می گردد. و از طریق مری دهان به وسیله یک پروب که شبیه آندوسکوپ می باشد. سپس از حال تحت بی حسی موضعی وارد مری می شود. و در قسمت تحتانی مری قرار می گیرد و تصاویر واضح از قلب و دریچه ها و آئورت ارائه می دهد.


*تست ورزش*

تست ورزش برای تشخیص بیماری های عروق کرونر و ایسکمی به کار می رود. همچنین اطلاعات مفیدی از میزان فعالیت بیمار بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون بیمار متناسب با فعالیت به دست می دهد. روش معمول انجام تست ورزش به کمک تردمیل می باشد. و در حالی که الکترودها به بیمار متصل میباشد و نوار قلب بیمار مانیتور می شود. بیمار شروع به فعالیت از میزان کم و به تدریج شدت فعالیت او اضافه می شود تا حداکثر فعالیت برسد.

شیب و سرعت تردمیل هر سه دقیقه در روش بروس افزایش مییابد در صورتی که میزان ضربان قلب به حد نصاب برسد. یا بیمار به علت خستگی علائم درد قفسه سینه یا تنگی نفس نتواند تست را ادامه دهد.

 


دکتر مهرداد طاهریون

متخصص قلب و عروق

فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترو نشن

والولوپلاستی و پریفرال اینترونشن

 

برای آشنایی بیشتر و اطلاع از آدرس و ساعات کاری مطب دکتر به بخش تماس با ما سایت مراجعه نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *