علائم گشاد شدن قلب | دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان

علائم گشاد شدن قلب

گشادی یا بزرگ شدن قلب

اصطلاحاً به شرایطی گفته می‌شود که عضله قلب به سایزی بزرگ‌تر از حالت طبیعی خود رسیده است و در چنین وضعیتی متخصصین از این شرایط تحت عنوان کاردیومیوپاتی نیز یاد می‌کنند.

بنا به مطالعات انجام شده بسیاری از متخصصین قلب و عروق این اتفاق را عارضه قلبی جدی نمی‌دانند اما آن را به عنوان یک علامت هشدار دهنده برخی بیماری‌های خطرناک قلبی می‌شناسند. پس باید آن را جدی گرفت و نسبت به شناخت و درمان آن اقدامات ویژه‌ایی کرد تا در نهایت منجر به بروز عوارض دیگری نشود.

علائم گشاد شدن قلب

برخی از افراد مبتلا به بزرگی قلب ممکن است هرگز متوجه نشوند که این قلب را دارند مگر این‌که در طول معاینه فیزیکی مشخص شود.

  • تنگی نفس
  • تورم، به ویژه در پاها
  • ضربان نامنظم قلب (آریتمی) یا تپش قلب
  • غش کردن
  • درد قفسه سینه
  • ناراحتی در سایر نواحی بالای بدن مانند معده، گردن، فک، پشت یا یک یا هر دو بازو
  • خستگی
  • افزایش وزن

اگر هر یک از این علائم را تجربه می‌کنید، سریعاً به پزشک مراجعه کرده چرا که می‌تواند آزمایش‌های متعددی را برای تعیین بزرگ شدن قلب شما تجویز کند، از جمله عکس‌برداری با اشعه ایکس قفسه سینه، الکترو یا اکوکاردیوگرام، تست استرس، یا سی تی اسکن.

این آزمایش‌ها ارزیابی می‌کنند که قلب شما چقدر خون را پمپاژ می‌کند، آسیب‌های وارد شده به قلب شما را شناسایی می‌کند و مشخص می‌شود که آیا هر یک از شریان‌ها مسدود شده یا حفره‌ها بزرگ شده‌اند.

علت بزرگ شدن قلب

ماهیچه‌های قلب می‌توانند ضخیم‌تر شوند یا یک حفره ممکن است در پاسخ به شرایط خاصی که به عضله قلب آسیب می‌رساند یا باعث می‌شود قلب سخت‌تر از آن‌چه باید پمپاژ کند، گشاد شود، قلب را بزرگ کند. این شرایط ممکن است موقتی یا مزمن باشند، از نقایص مادرزادی گرفته تا آسیب ناشی از حمله قلبی.

بزرگ شدن قلب نیز می‌تواند ناشی از شرایط زیر باشد:
فشار خون بالا
بیماری عروق کرونر (انسداد عروق در قلب)
بیماری دریچه قلب
کم‌خونی (کاهش گلبول‌های قرمز خون)
اختلالات تیروئید
هموکروماتوز (آهن بیش از حد)
افیوژن پریکارد (مایع اطراف قلب)
گاهی اوقات علت بزرگ شدن قلب نامشخص است. این به عنوان کاردیومیوپاتی اتساع ایدیوپاتیک به کار می‌برند.

علائم گشاد شدن قلب | دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان
عوامل بزرگ شدن قلب

عوامل خطر بالا برای بزرگ شدن قلب

سبک زندگی نامناسب و کم تحرک
فشار خون بالا
مصرف مکرر و سنگین الکل و مواد مخدر
سابقه خانوادگی یا شخصی حملات قلبی یا بزرگ شدن قلب
اضافه وزن بیش از حد
سابقه اختلالات متابولیک

نحوه تشخیص گشادی قلب

بهترین ابزار برای تشخیص بزرگی قلب، اکوکاردیوگرام است که سونوگرافی قلب است. این تست بدون خطر اندازه، عملکرد و ضخامت قلب شما را ارزیابی می‌کند. به طور مشابه، اشعه ایکس قفسه سینه نیز می‌تواند بزرگ شدن قلب را نشان دهد. پزشک شما هم‌چنین می‌تواند خطر شما را از طریق معاینه فیزیکی ارزیابی کند. به طور معمول، قلب‌های بزرگ شده از طریق تست‌های گوشی پزشکی قابل تشخیص هستند. در برخی موارد، آزمایش خون برای آزمایش بیماری‌های تیروئید یا عفونت‌های ویروسی مفید است.

علائم گشاد شدن قلب | دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان

درمان گشادی قلب

بزرگ شدن قلب با درمان بیماری ایجاد کننده آن درمان می‌شود. گزینه‌های درمانی ممکن است شامل داروها، روش‌های پزشکی، تغییر در شیوه زندگی یا ترکیبی از هر سه باشد. پزشک ممکن است داروهایی برای کاهش فشار خون، بهبود عملکرد قلب، تنظیم ضربان قلب یا کاهش خطر لخته شدن خون تجویز کند. اگر دارو به تنهایی کافی نیست، ممکن است به یک روش پزشکی یا جراحی مانند جراحی دریچه قلب برای ترمیم یا تعویض دریچه آسیب دیده یا جراحی بای پس عروق کرونر نیاز داشته باشید. هم‌چنین ممکن است از یک دستگاه پزشکی مانند: دستگاه کمکی بطن چپ (LVAD)، یک پمپ مکانیکی قابل کاشت که به پمپاژ قلب شما کمک می‌کند، بهره‌مند شوید. یا یک ضربان‌ساز یا دستگاه دفیبریلاتور قلبی قابل کاشت (ICD) که ضربان قلب شما را کنترل و تنظیم می‌کند. در موارد شدید ممکن است نیاز به پیوند کامل قلب باشد.

 

جهت اطلاع از خدمات متخصص قلب اصفهان (دکتر مهرداد طاهریون) ، با ما همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *