بررسی عوامل افزایش دهنده احتمال ابتلا به بیماری واریس
در این مطلب از سایت دکتر مهرداد طاهریون بهترین متخصص واریس اصفهان عوامل افزایش دهنده احتمال ابتلا به بیماری واریس را مورد بررسی قرار می دهیم. بعضی از دلایل زمینه ای که موجب بروز این بیماری میشوند عبارتند از :
ابتلا به واریس با تغییرات هورمونی
تغییراتی مانند بارداری و یائسگی. طبق مطالعات زنان به علت تأثیرات هورمونی، بیشتر از مردان در معرض ابتلا به واریس هستند. دانشمندان بر این عقیدهاند، که هورمونهای غالب زنان باعث رها شدن مکرر رگها شده و احتمال نشت خون را، مخصوصاً در ایام بارداری، بلوغ، مصرف قرصهای ضد بارداری یا در ایام نزدیک به یائسگی افزایش میدهد. زنان باردار همچنین مقدار زیادی خون برای پشتیبانی از جنین در حال رشد تولید میکنند، به همین دلیل در ایام بارداری برای نیروی جاذبه و فشار کودک غلبه کنند، احتمال نشت خون در پاها یا نزدیک به شکم آن ها بیشتر است.
افزایش وزن و ابتلا به واریس پا
هنگامی که وزن شخص افزایش مییابد ، اگر التهاب بدن وی افزایش یابد، امکان کُند شدن جریان خون وجود دارد، به علاوه وقتی وزن شخص افزایش مییابد ورید ها برای رساندن خون به سرتاسر بدن، تحت فشار بیشتری قرار میگیرند.
اختلالات ساختاری یا ژنتیک
جنسیت و عوامل زنتیکی در ابتلا به واریس بسیار تاثیرگذار هستند. همانطور که می دانید ابتلا به واریس در زنان شایع تر است نسبت به مردان.
وریدهای ملتهب یا لختههای خونی داخل ورید
جراحتهای وریدی، بیماری قلبی یا وجود مانعی در رگ که مانع از جریان طبیعی خون شود.
صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون بهترین متخصص واریس اصفهان
بهترین راه از بین بردن واریس پا
جوراب تنگ واریس اولین پیشنهاد است برای کنترل واریس پا، اما در صورت عدم موفقیت سایر روشها به کار گرفته می شود. برای درمان واریس راه های درمانی وجود دارد که عبارتند از :
- درمان واریس با لیزر evla
- اسکلروتراپی
- روش های کاتتر با استفاده از فرکانس رادیویی یا انرژی لیزر
- فلبکتومی آمبلیوپاتی
- انعقاد بالا و تخلیه رگ
- جراحی ورید آندوسکوپی